Nieuws

Risicoreductie door het opnemen van Thermografie in de onderhoudsstrategie

Door een Smart Maintenance risico reductie, kan naar voren komen dat voor een bepaalde machine een predictieve onderhoudsstrategie nodig is. De meeste predictieve onderhoudsmethodieken laten het toe, dat u gewoon door kunt produceren. Terwijl u geld verdient kunt u dus snel en betrouwbaar een beeld krijgen van de conditie van uw machine.  

heatZo kwamen wij op de TIV (Technisch Industriële Vakbeurs) ook in contact met een klant die het afgelopen jaar last had van herhaaldelijk terugkerende storingen op een bepaalde machine. De technische dienst had al een aantal keren schakelmateriaal vervangen, dat steeds vaker defect raakte. TDO technical services heeft daarop Thermografisch onderzoek uitgevoerd en zo een verhoogde overgangsweerstand gevonden. Door nader onderzoek bleek, dat de draad en het schakelmateriaal vervuild was geraakt door vonkerosie. Beide moesten daarom door de sterke verhoging in temperatuur volledig worden vervangen. In de onderhoudsstrategie is daarna een periodieke Thermografische scan vastgelegd, waarmee het risico op brand en ongeplande uitval is weggenomen.  

>> Lees hier meer over Thermografie inspecties

Over Tuinte groep

De Tuinte groep heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een dienstverlener die klanten in eigen huis een breed pakket van keuzemogelijkheden aan kan bieden: van het ontwerp en de bouw van machines op maat (Tumakon engineering & machinebouw) tot aan technologisch hoogwaardige toelevering (Tuinte machinefabriek). All-in service bieden betekent -wat ons betreft- eveneens aandacht hebben voor de nazorg. Om die reden worden ook het onderhoud en de revisie in één hand gehouden: TDO technical services.

De werkmaatschappijen van de Tuinte groep zijn zelfstandige, flexibele en klantgerichte organisaties met goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers die beseffen dat hun kwaliteit zich vertaalt in de duurzaamheid van het eindproduct.

Elke gespecialiseerde werkmaatschappij heeft één of meer bijzondere competenties waardoor men elkaar aanvult en versterkt.

slogan

Enkele referenties Tuinte groep

Search