Nieuws

Elektromagnetische compatibiliteit

Hebben uw machines last van “onverklaarbare” storingen? Naast de Machinerichtlijn en de Laagspanning richtlijn is de EMC richtlijn ook vaak van toepassing op machines. Omdat het gevaar van bewegende delen en elektriciteit vaak duidelijk herkenbaar en/of zichtbaar is, worden de risico’s vaak geïdentificeerd. Gevaren door EMC zijn moeilijker te identificeren en daarom wordt er, naar mijn idee, onvoldoende aandacht aan besteedt. Met dit podium is er een mooie kans om aandacht te geven aan de bewustwording. De effecten van EMC kunnen uiteenlopen van vreemde storingen in machines en apparaten tot dodelijk ongevallen.

Recentelijk is onze freescapaciteit in zowel volume als capacitieve zin uitgebreid met de ingebruikname van de DMG Mori DMF 360/11. Deze ‘moving column’ heeft een X-as 3600 mm / Y-as 1100 mm / Z-as 900 mm, welke is voorzien van een vaste tafel met een geïntegreerde rondtafel van Ø1050 mm. Verder is de machine uitgerust met een zwenkkop als B-as met een bereik van +105° / -105°. Hierdoor kunnen we ook in een groot bereik 5-assig simultaan frezen.

De freesbank beschikt tevens over een economische pendelbewerking met een scheidingswand en een gereedschapmagazijn met 120 gereedschap posities en kan werkstukken tot 5000 kg. bewerken.

Het frame is vervaardigd uit een minerale casting, welke de basis is voor de hoogst mogelijke precisie. De machine heeft een maximaal toerental van 10.000 omw./min. met een HSK-A100 spindelopname.

Door deze investering hebben wij extra capaciteit voor u beschikbaar!

 TDO technical services heeft bij SIT Controls, een grote printplaat fabrikant in Hoogeveen, de gehele printplaat productie SMT opnieuw ingedeeld. Deze werkzaamheden zijn samen met de klant in één weekend afgerond. TDO heeft de klant ontzorgt en meegedacht om de kwaliteit en veiligheid van de verplaatsingen te waarborgen.

In totaliteit ging het om 3 printplaat productie lijnen. Deze zijn 180 graden omgedraaid en op andere posities neergezet. Het betrof een verplaatsing met kritische en fijnmechanisch machines van o.a. MYDATA. Deze hebben elk een eigen specifieke manier van aanpak, waarvoor TDO een speciaal gereedschap heeft ontwikkeld. Gelijktijdig is bij elke productielijn de logistiek aangepakt. Hierbij zijn nieuwe machines en nieuwe transportsystemen geplaatst.

Aanvankelijk was de planning om de productie stilstand te minimaliseren door de werkzaamheden in 2 weekenden uit te voeren. Veel tijdwinst is behaald door dit project goed voor te bereiden en in één weekend te realiseren. Na het weekend kon de productie probleemloos opgestart worden. De stilstand is beperkt gebleven tot 1 middagploeg.

Projectleider Harmen Kingma
“Het was een mooie klus, waarbij de samenwerking met het team van TDO als zeer prettig werd ervaren met een uitstekend eindresultaat.
Kernbegrippen hierbij waren: openheid, daadkracht, oplossingsgerichtheid, professionele communicatie en meedenken. Ik zou TDO technical services zeker aanraden.”

Drie maanden geleden op de TIV2018, waar het thema “Smart Industries 4.0” centraal stond, lieten de vele standhouders zien hoe op verschillende manieren een invulling gegeven kan worden, om de huidige industrie klaar te stomen voor het digitale tijdperk.

Het is vooral SMART als de vertaalslag van de huidige situatie gemaakt kan worden naar toekomstige zaken als digitale connectiviteit en big data. Tijdens de beursgesprekken werd regelmatig duidelijk, dat men moeite had het “SMART”-principe naar de eigen organisatie te vertalen.  

Over Tuinte groep

De Tuinte groep heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een dienstverlener die klanten in eigen huis een breed pakket van keuzemogelijkheden aan kan bieden: van het ontwerp en de bouw van machines op maat (Tumakon engineering & machinebouw) tot aan technologisch hoogwaardige toelevering (Tuinte machinefabriek). All-in service bieden betekent -wat ons betreft- eveneens aandacht hebben voor de nazorg. Om die reden worden ook het onderhoud en de revisie in één hand gehouden: TDO technical services.

De werkmaatschappijen van de Tuinte groep zijn zelfstandige, flexibele en klantgerichte organisaties met goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers die beseffen dat hun kwaliteit zich vertaalt in de duurzaamheid van het eindproduct.

Elke gespecialiseerde werkmaatschappij heeft één of meer bijzondere competenties waardoor men elkaar aanvult en versterkt.

slogan

Enkele referenties Tuinte groep

Search